Ce este coaching-ul?
Coaching este un termen împrumutat din sport şi reprezintă un parteneriat între coach şi clientul său, client care doreşte să atingă un obiectiv personal sau profesional.

Ce este un coach?

Coach-ul lucrează cu oamenii fie 1 la 1 fie în grup şi îi ajută să îşi stabilească şi atingă obiectivele. Coach-ul îşi sprijină clientul să identifice bariererele care stau în calea atingerii obiectivelor şi îl ajută să găsească cele mai potrivite metode prin care să le depăşească.

Ce face un coach?
Un coach schimbă vieţile celorlalţi. Îi ajute să se dezvolte, le îmbunătăţeşte potenţialul, le sporeşte productivitatea şi îi ghidează spre atingerea obiectivelor. Are un rol esenţial în a-i ajuta pe oameni să se schimbe în bine mult mai repede.

De ce merg oamenii la un coach?

Majoritatea oamenilor îşi doresc să obţină succesul în ceva sau să depăşească o problemă care îi ţine pe loc neputând astfel să aibă o viaţă împlinită şi fercită. Coach-ul îi poate ghida pe ceilalţi pe calea pe care visează să o urmeze şi să îi încurajeze cât încă sunt pe drum.

Tipuri de coaching:
Business Coaching

Se axează pe creşterea performanţei în plan profesional şi pe dezvoltarea abilităţilor (comunicare, leadership, prsonal branding, etc)

Life Coaching
Are în prim-plan viaţa personală, îmbunătăţirea relaţiilor personale, comunicare eficientă, armonizarea scopurilor şi autocunoaştere.

În coaching accentul cade pe identificarea resurselor existente şi pe elaborarea unor strategii care să permită atingerea obiectivelor dorite.
Coaching-ul nu este psihoterapie, consiliere psihologică, mentoring sau training.